top of page
Writer's pictureGM for FILOSOFI

Και τι κάνουμε τώρα αφού ξεστολίσαμε το σπίτι μετά τις γιορτές;

Πως κρατάμε τη χαρούμενη χειμερινή ατμόσφαιρα;



Βλέπουμε εφέτος το φαινόμενο να μην θέλουμε να ξεστολίσουμε, να μην έχουμε μαζέψει ακόμα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τα φωτάκια από το μπαλκόνι και τον κήπο. Σε λίγο θα έρθουν Απόκριες και προβλέπω Χριστουγεννιάτικα δέντρα στα σπίτια ακόμα όπου θα κρέμονται μάσκες και σερπαντίνες.

Τι δείχνει αυτό; Kατά τη γνώμη μας δείχνει μία ανάγκη για χαρούμενο εορταστικό διάκοσμο που μας φτιάχνει τη διάθεση όταν γυρνάμε σπίτι. Δείχνει ότι το πάρτι δεν θέλουμε να τελειώσει.

Έχουμε προτάσεις να σας κάνουμε ώστε να κρατήσετε το σπίτι ζεστό, χειμερινό και cozy ακόμα και όταν μαζέψετε τα Χριστουγεννιάτικα.

Θα σας προτείνουμε να μην μαζέψετε όλα τα φωτάκια, να τα αφήσετε μέσα στις πιατέλες, επάνω στο coffee table decoration, στην πλάτη του καναπέ μπλεγμένα με την γιρλάντα από έλατο που σας αρέσει και δεν θέλετε να αφαιρέσετε, στον τοίχο δίπλα στην κουρτίνα ακόμα και στο καλαθάκι του μπάνιου γύρω από τα κεριά και τα αρωματικά χώρου.


Υπάρχουν φανταστικά θερμά φωτάκια μπαταρίας που τα ρίχνεται όπου θέλετε και δίνετε φως σε όλες τις γωνιές.

Συλλέξτε από τη φύση κουκουνάρια και κλαδιά κωνοφόρων και ρίξτε τα σε πιατέλες, σε κάποιες γωνιές, επάνω σε έπιπλα ή μέσα σε καλάθια μαζί με ξύλα κλαδιά.


Τα κουκουνάρια είναι μία επιλογή βάσης για πολλούς μήνες, από το φθινόπωρο έως λίγο πριν την άνοιξη και επάνω τους προσθέτουμε στοιχεία από φθινόπωρο όπως κολοκύθες, μετά Χριστούγεννα και μετά νότες Χειμώνα βγάζοντας τα έντονα κόκκινα χρώματα των εορτών ενισχύοντας με λευκά κεριά, λευκά γούνινα μαξιλάρια ακόμα και λευκά πετσετάκια της μαμάς που θα δώσουν φως στο χώρο αλλά και την αίσθηση της θαλπωρής που χρειαζόμαστε.



Κρατήστε τα λευκά κεραμικά σπιτάκια που τόσο αγαπήσαμε εφέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τα κεριά και τα κηροπήγιά σας προσθέτοντας κλαδιά και κουκουνάρια και φυσικά ΦΩΤΑΚΙΑ!!




Kαθώς σύντομα έρχεται και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπου ό Θεός του Έρωτα παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, φτιάξτε τη γωνιά των ερωτευμένων με υπερυψωμένο δίσκο όπου θα στολίσετε τα ρουστίκ κηροπήγιά σας μαζί με όλα εκείνα τα αγαλματάκια που σας έχει δώσει η μαμά σας και τα έχετε κρυμμένα στο ντουλάπι αφού δεν ξέρετε πως να τα δέσετε μέσα στο χώρο.

Συγκεντρώστε επάνω στην τραπεζαρία σε έναν υπερυψωμένο δίσκο όλα τα ελατάκια και τα δεντράκια που σας έκαναν δώρο τις γιορτές μέσα σε μονόχρωμα κασπώ που μπορείτε να βάψετε μόνοι σας και δημιουργείστε το δικό σας χειμερινό τοπίο σε ‘χαμηλό υψόμετρο’.

Μην αφαιρέσετε το γιορτινό στεφάνι απλά βγάλτε μόνο ότι θυμίζει πολύ τα Χριστούγεννα και προσθέστε κουκουνάρια και άλλες πρασινάδες όπως Ευκάλυπτο.


Κρατήστε κάτι από τη μαγεία και το επίσημο ύφος των εορτών

στολίζοντας τα κηροπήγιά σας και διανθίζοντας με

χιονισμένα κλαδιά και κουκουνάρια.






16 views0 comments

Comments


bottom of page