top of page

10+1 Iδέες για σίγουρη επιτυχία στην Chic Ethnic Boho διακόσμηση

Πες το Ethnic, πες το Boho, όπως και να το πεις η διακόσμηση με έμπνευση από την παράδοση ήρθε για να μείνει. Μας ταξιδεύει, μας ηρεμεί, μας φέρνει σε επαφή με υπέροχα φυσικά υλικά, με παραδοσιακά μοτίβα που αγγίζουν τον πολιτισμό μας αλλά και την ψυχή μας.


Δες εδώ 10+1 ιδέες για να δημιουργήσεις με επιτυχία χαρούμενους ζωηρούς χώρους σε ύφος boho Ethnic Chic. Απαραίτητα υλικά τα ψάθινα πλεκτά καλάθια και πιατέλες τοίχου, τα κεραμικά και τα υφαντά αντικείμενα καθώς και τα αποξηραμένα φυτά και λουλούδια.


Όλη η παλέτα αποχρώσεων του τυρκουάζ που φτάνει στα όρια του γαλάζιου είναι σε απόλυτη αρμονία με τη ζεστή teracotta και τα ζεστά μπεζ ιβουάρ όπως ακριβώς ο ουρανός με τη γη και το χώμα. Ένας χώρος που 'μυρίζει' ξένοιαστα καλοκαιρινά μεσημέρια.


Το ίδιο ύφος υιοθετήστε και στη βεράντα συνδυάζοντας το φυσικό της ψάθας με μπλε λευκά υφαντά υφάσματα και φυτά και φύγαμε για καλοκαίρι!



O πράσινος καναπές είναι η τελευταία τάση στο καθιστικό και ταιριάζει 'γάντι' σαν σκηνικό για τα ethnic boho ριχτάρια και μαξιλάρια σας. Συνδυάζεται τέλεια με φυτά και ψάθινα αλλά και ζωηρόχρωμα κόκκινα και μπορντώ.

stephanierutledge.webp



Tο λευκό στους τοίχους και στα έπιπλα είναι απολύτως ιδανικό εάν θέλετε να πειραματιστείτε με mix&match χρώματα και στυλ στα υφάσματα και ethnic oriental αντικείμενα. Κάνει το αποτέλεσμα πιο φρέσκο και ανάλαφρο ενώ ενσωματώνει το βαρύ ethnic ύφος στο σύγχρονο διαμέρισμα.


Δείτε εδώ πόσο ιδανικά αναδεικνύονται τα παραδοσιακά υφαντά κιλίμια, τα βαριά κεντητά μαξιλάρια και τα ξύλινα μικροέπιπλα του χωριού μέσα σε έναν λευκό minimal χώρο.



2 απαραίτητα στοιχεία για ethnic ατμόσφαιρα είναι τα ψάθινα στους τοίχους και τα υφαντά μαξιλάρια με διάφορες υφές και χρώματα. Επάνω σε έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο μπορείτε να ''φορτώσετε'' όσο χρώμα αντέχετε.



Το πράσινο της μέντας είναι επίσης ένα ιδανικό χρώμα για να αποτελέσει background στα ζωηρά ethnic χρώματα και μοτίβα και δένει άριστα με τα φυτά και τα ξύλινα έπιπλα. Eμείς βλέπουμε ότι προσθέτει και μία vintage retro νότα μέσα στο χώρο αλλά και φρέσκο νεανικό 'teenage' τόνο.



Ένα νεανικό χαρούμενο δωμάτιο που εκτιμά τα παραδοσιακά Ελληνικά αντικείμενα. 'Χτίστε' επάνω στο μαύρο φόντο ένα μωσαϊκό με έντονα χρώματα και βγάλτε από το ντουλάπι το υφαντό κιλίμι και τα μαξιλάρια της γιαγιάς. Απαραίτητες πινελιές τα φυτά και τα διάφανα γυάλινα βάζα που θα ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα.

www.filosofi.gr



Ένας πιο ήσυχος natural και σίγουρος συνδυασμός για chic αποτέλεσμα είναι το 'δέσιμο' των αποχρώσεων του μπεζ της άμμου, του λευκού και του μαύρου με φυσικά υλικά όπως η ψάθα και το ξύλο. Χαλαρώστε και ταξιδέψτε μέσα σε μία 'ήσυχη' ατμόσφαιρα με ήρεμα χρώματα που όμως θα αναδείξουν τα ethnic ασπρόμαυρα μοτίβα στα αντικείμενα σας. Ιδανικό για καθιστικό, κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Απαραίτητα τα ψάθινα στον τοίχο, τα υφαντά ριχτάρια και τα κασπώ με πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.




Στο ίδιο ύφος αναμείξτε το μπεζ της ψάθας και τα φωτεινά ιβουάρ με terracotta και 'σπάστε' τα γήινα με γκρι ανθρακί για πιο σύγχρονο αποτέλεσμα. Στα απαραίτητα για την ολοκλήρωση του στυλ ο ψάθινος καθρέφτης, τα πλεκτά ψάθινα κασπώ με πράσινα φυτά και παχύφυτα αλλά και τα κεραμικά αντικείμενα στο φυσικό του πυλού.

www.filosofi.gr












54 views0 comments
bottom of page