top of page
Writer's pictureGM for FILOSOFI

5 απλά tips για να στήσετε τα ράφια σας με στυλ


filosofi


Δείτε παρακάτω πως να στήσετε τα ράφια στη βιβλιοθήκη σας,

στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο σας ‘like a pro’.


halfwaywholeistic.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

=============================================================


  1. Επαναλάβετε σε κάθε ράφι ένα είδος αντικειμένου, ένα υλικό ή μία φόρμα τηρώντας μία τριγωνική διάταξη (βλ. photo) ώστε να δημιουργήσετε μία οπτική αρμονία και ισορροπία (πχ επαναλάβετε κορνίζες, φυτά, ένα χρώμα ή ένα υλικό όπως χρυσό ή ψάθα/ξύλο).



Steinitz


thelifestyledco


2. Εάν σας αρέσει το minimal, ακολουθήστε τον κανόνα των 3. Φροντίστε να αφήνετε ελεύθερο χώρο για να κάνετε τη σύνθεσή σας πιο ανάλαφρη και το οπτικό αποτέλεσμα πιο ξεκούραστο αναδεικνύοντας περισσότερο τα αντικείμενα. Oυσιαστικά ακολουθείτε τον κανόνα των τριών και χωρίζετε νοητά το ράφι σε 3 κάθετα μέρη και κρατάτε το μεσαίο πιο άδειο.



maarta_home


hudsonhome.co.uk


3. Συνδυάστε βιβλία, σε κάθετη και οριζόντια διάταξη, μαζί με αντικείμενα ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του ύψους και ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε επίσης τα βιβλία για βάση ανύψωσης και ανάδειξης πολύ μικρών και πολύτιμων αντικείμενων.



houzz.com

ltk.app.link



4. Τοποθετήστε ψηλές κορνίζες με πίνακες και φωτογραφίες για να ενισχύσετε την ψευδαίσθηση του ύψους αλλά και του βάθους καθώς τα θέματα στις φωτογραφίες ή τους πίνακες ζωηρεύουν την οπτική εικόνα.



miaparres


beautyrevival


5. Kαι για το τέλος σας άφησα το ωραιότερο και το πιο τολμηρό


Δημιουργήστε μία γωνιά gallery: Συγκεντρώστε κάποια αγαπημένα αλλά ετερόκλητα κομμάτια μικρής και μεγάλης αξίας που δεν ξέρετε πως να τα στήσετε. Εάν ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες του τριγωνικού στησίματος και της ροής των υλικών, των χρωμάτων ή των σχημάτων αλλά και μεγεθών ώστε να δημιουργήσετε ισορροπία, μην φοβηθείτε να τα ενώσετε, το αποτέλεσμα θα είναι έντονο και ενδιαφέρον.



cindyhattersleydesign

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------=================================================================




Thelifestyledco



rustikliving



www.filosofi.gr

59 views0 comments

Comments


bottom of page